skip to Main Content

Отсуството на сведоци го одложи предметот „Тендери“ за 4 април

Отсуството на сведоци го одложи предметот „Тендери“ за 4 април
  • 14.03.2019

Поради неприсуство на повиканите сведоци за случајот “Тендери” на Специјалното јавно обвинителство денешното рочиште се одложува за 4 април.

Во судница беше присутна првообвинетата поранешната министерка за култура Елизабета Канческа Милевска, која се терети за кршење на постапката на тендерот за изградбата на Музејот на ВМРО.

Судијата Осман Шабани рече дека со акти ќе ги обезбеди сведоците за следното рочиште.

– Со оглед дека не се присутни повиканите сведоци расправата се одложува, но ќе ги обезбедам по телефон и ќе добијам одговор од МВР, изјави судијата Осман Шабани.

Посочи дека во зависност од одговорот од МВР за адресите на живеење и нивната достапност, сведоците ќе бидат повикани по телефон.

Back To Top