skip to Main Content

Оливер Спасовски гостин во „Правда и неправда“ на 1ТВ со Гордана Дувњак

Оливер Спасовски гостин во „Правда и неправда“ на 1ТВ со Гордана Дувњак
  • 26.04.2018

Министерот за внатрешни работи Оливер Сопасовски гостуваше во новото издание на емисијата „Правда и неправда“ со Гордана Дувњак.

Спасовски одговараше на прашањата за горливите теми како крвавиот четврток во Собранието на Македонија од 27 април минатата година, но и за црниот понеделник, 24 декември 2012 година, и зошто Никола Груевски е најодговорната личност за тие настани.

Како изминатава деценија е рушен безбедносниот систем на МВР, со колкави долгови ја затекнал касата на министерството кога стапил на функцијата, каква е состојбата со опремата на полициските службеници, до каде се реформите на тајната служба, каква функција ќе има новата агенција ОТА, дали полицијата има контрола на целата територија на Македонија?

Одговорите на прашањето дали граѓаните на Македонија конечно ќе добијат правда погледнете во видеото:

Back To Top