skip to Main Content

Ново рочиште за „Траекторија“

Ново рочиште за „Траекторија“
  • 26.10.2018

Со презентирање на СМС пораки и други доказни материјали што ги предложи СЈО, денеска во Кривичниот суд треба да продолжи судењето за „Траекторија” во кој обвинети се неколку поранешни функционери дека ги пречекориле овластувањата при изборот на компанија за изградбата на автопатските делници до Штип и Охрид.

На претходното рочиште беа прочитани неколку стотини СМС пораки меѓу пранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески и тогашниот државен секретар во Министерствот  Елена Кузмановска, секретарот на Владата, Кирил Божиновски и поранешниот министер за финансии Зоран Ставрески.

Во „Траекторија“ обвинети се поранешниот премиер Никола Груевски, поранешниот вицепремиер Владимир Пешевски, ексминистерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и поранешниот директор на ЈП Државни патишта Љупчо Георгиевски. Според обвинението на СЈО тие ги пречекориле овластувањата при изборот на компанија за изградбата на автопатските делници до Штип и Охрид.

Back To Top