skip to Main Content

Најнова и обновена анализа на Славчо Попоски – погледнете што да очекуваме од времето понатаму

Најнова и обновена анализа на Славчо Попоски – погледнете што да очекуваме од времето понатаму
  • 20.01.2019

Продолжува периодот на променливо време со локални но послаби врнежи од дожд на ниските и од снег на повисоките места и на планините, сепак повремено локални послаби врнежи од дожд и снег можни се и понекаде на пониските места низ државава, особено на запад и север.

Нешто повеќе врнежи барем одсега гледано можеме да очекуваме од вторник па натаму.

Максималните дневни температури на воздухот ќе се искачуваат во интервалот од 3 до 10 степени, во централните и во југоисточните предели истите има услови да се искачат и малку над 10 степени.

Поради релативно тивкото време по одделни котлини ќе биде магливо.

Во случај на појава на магла на возачите им препорачуваме да бидат крајно претпазливи.

Подговтви: Славчо Попоски

Back To Top