Со одлука на @VladaMK, сите кандидати за обука за офицери ќе добиваат просечна месечна плата и во текот на обуката. Ако досега изнесуваше 4.000, отсега ќе изнесува 25.000 денари и ќе важи за кандидатите кои од 01.09. ќе ја почнат обуката како и за кандидатите за обука на пилоти.

View image on Twitter
„Со одлука на  Владата на Македонија, сите кандидати за обука за офицери ќе добиваат просечна месечна плата и во текот на обуката. Ако досега изнесуваше 4.000, отсега ќе изнесува 25.000 денари и ќе важи за кандидатите кои од 01.09. ќе ја почнат обуката како и за кандидатите за обука на пилоти“, соопштија од Министерството за одбрана.