skip to Main Content

МНР ги достави вербалните ноти до ОН за промената на името

МНР ги достави вербалните ноти до ОН за промената на името
  • 14.02.2019

Министерството за надворешни работи ги достави вербалните ноти до Обединетите нации со кои информира за настанатите промени со името на земјава.

-Република Северна Македонија согласно обврските од Конечната спогодба ги достави трите вербални ноти: Вербална нота од Постојаната мисија до Протоколот на ОН, Вербална нота од Постојаната мисија до земјите членки и земјите набљудувачи на ОН и Вербална нота од Министерството за надворешни работи до сите меѓународни, мултилатерални и регионални организации, со кои се информира за настанатите промени, информира Министереството за надворешни работи.

Back To Top