skip to Main Content

МЗ набавува 12 амбулантни возила за ИМП, а уште три се очекуваат од донација

МЗ набавува 12 амбулантни возила за ИМП, а уште три се очекуваат од донација
  • 09.07.2018

Министерството за здравство почна јавна набавка на 12 амбулантни возила за Итната медицинска помош, а дополнително се очекуваат уште три возила за ИМП од донација во следниот период.

Ова денеска го истакна министерот за здравство Венко Филипче на својот ФБ профил.

Ова ќе значи зголемување на капацитетите на здравствените установи со возила за ИМП, кои ќе бидат распределени во установите каде е најкритична состојбата и каде недостигаат.

Back To Top