skip to Main Content

Марјан Маџовски: Секоја вистина не е за секои околности и секое време. Наскоро многу работи ќе излезат на виделина

Марјан Маџовски: Секоја вистина не е за секои околности и секое време. Наскоро многу работи ќе излезат на виделина
  • 03.04.2018

Марјан Маџовски, жртва на политички прогон во случајот „Шпион“ и актуелен претседател на Комитетот за заштита на правата беше гостин во „Студио 1“. Тој за првпат во една телевизиска емисија проговори за целите и плановите на здруженијата кои се залагаат за обновување на монтирани судските процеси во фер постапка.

Според него секоја вистина не е за секои околности и секое време. И наскоро многу работи ќе излезат на виделина.

„Луѓето се премногу склони кон заборав, но битките мора да пројдат низ правните филтри“, вели Маџовски.

Целата дебата погледнете ја во видеото:

Back To Top