skip to Main Content

Кривичен суд: Се уште не е донесено решение за оценка на обвинителните акти за „Талир“

Кривичен суд: Се уште не е донесено решение за оценка на обвинителните акти за „Талир“
  • 08.01.2019

Kривичниот суд информира дека обвиненијата за случајот „Талир“ на СЈО, сè уште не се оценети. „Советот за оценка на обвинителен акт одржа јавна седница во присуство на странките, но до овој момент сеуште не е донесено решение за оценка на обвинителните акти. Со оглед да за истиот предмет против еден обвинет, врз основа на признани на вина, веќе е донесена пресуда, не треба да се извлекува заклучок дека се оценети и обвинителните акти“, пишува во соопштението од кривичниот суд.

Back To Top