skip to Main Content

Коста Петров за „Независен“: Во политиката влегувам искрено, без калкулации

Коста Петров за „Независен“: Во политиката влегувам искрено, без калкулации
  • 07.09.2019

Никој не рече дека ќе биде лесно. Со Коста Петров (35) како автор, се видовме на врвот, го преживеавме стравот и го испивме последното кафе. Како фанови на Евросонг, се препознавме во неговите стихови за „Горда“ на Тамара, која по шест години ѝ донесе евровизиско финале на нашата земја,  а како жени кои ја сакаат модата му завидовме кога го посети „Вог“ во Њујорк.

Како пи-ар експерт повеќе е надвор отколку дома, на работа повеќе доаѓа со авион отколку со кола. Основач е на P World, светската, водечка агенција за настани, која работи во 40 земји во Европа, Блискиот Исток, Централна Азија, Африка и Северна Америка. Исто така, P World е првата агенција за настани, која има организирано интернационален бизнис-собир во Исламската Република Иран.

Две години по ред , Коста беше вклучен во листата на највлијателни професионалнци за настани во Југоисточна Европа на Kongres Magazine. Тој е и дописник за американското издание на Huffington Post и редовен говорник за односи со јавност, лидерство и претприемачи на различни настани во светот.

Со над 40,000 продадени примероци од неговите четири книги, Коста е најпродаван автор во неговата родна Македонија и автор на интернационално признатата книга „Стравот“ (The Fear). Тој е и уредникот на „The Little Black Book of PR“ – првата книга за односи со јавност, напишана од практичари за практичари. Од минатиот месец Коста е и единствениот пи-ар професионалец од регионот во одборот на IABC, најголемата светска асоцијација за пи-ар професионалци.

Како гром од ведро небо проструи веста во јавноста дека Петров е избран за еден од потпретседателите на владејачката СДСМ.

Целото интервју прочитајте го тука

Back To Top