skip to Main Content

Кацарска: Во оваа фаза Иванов нема право да прогласи амнестија

Кацарска: Во оваа фаза Иванов нема право да прогласи амнестија
  • 19.03.2019

Откако Јавното обвинителство за гонење организиран криминал ја прошири листата на обвинети со организаторите, судијата Кацарска вели дека не знае дали правдата ќе биде задоволена затоа што уште не е запознаена со доказите на обвинителството.

-Ако го работам тој предмет, ако ги имам сите докази од кои ќе може целосно да се утврди фактичката состојба во смисла дека тие го сториле кривичното дело, тогаш тие би биле сигурно осудени и ако се осудени, тогаш можам да кажам – да, правдата е задоволена.

Според неа, претседателот Ѓорѓе Иванов во оваа фаза пред изборите нема право да прогласи амнестија, но како граѓанин на државава и како судија, се надева дека нема да го направи тоа.

 

Back To Top