skip to Main Content

Зекири: Референдумот ќе биде распишан со или без ВМРО-ДПМНЕ

Зекири: Референдумот ќе биде распишан со или без ВМРО-ДПМНЕ
  • 30.07.2018

Пратеникот од СДСМ, Мухамед Зекири, вели дека денес со или без ВМРО-ДПМНЕ ќе биде распишан референдумот, а потврди дека истиот ќе биде одржан на 30 септември.

Коментирајќи ја изјавата на Александар Николовски од ВМРО-ДПМНЕ кој рече доколку овој договор не биде усвоен опозицијата ќе постигне подобар договор со Грција, Зекири вели дека е смешно да се слуша тоа.

„Имаа цели 11 години за да склучат договор. Трагично, но и смешно е да се слуша тоа. Македонија нема друга опција освен да го усвои овој договор и да биде членка на НАТО и ЕУ“, изјави Зекири.

Околу тоа како ќе биде формулирано прашањето за референдумот, Зекири рече дека се уште се разгледуваат можностите, но дека имаат драфт верзија, односно посочи дека во него со сигурност ќе стои делот „Дали сте за влез во НАТО и ЕУ“.

Мета

Back To Top