skip to Main Content

За пратеникот Димовски денеска нема да има судска одлука

За пратеникот Димовски денеска нема да има судска одлука
  • 01.02.2019

Кривичниот суд до Собранието според извори на 1ТВ испратило барање за одземање на имунитетот на пратеникот Љупчо Димовски, откако тој денес напладне дојде на распит во Скопска 1 под сомнение за злоуотреба на службена положба од страна на Обвинителството за организиран криминал и корпција.

Неофицијално барањето за симнување имунитет е стасано во Собранието, а за понеделник според извори на 1ТВ е закажана комисија на мандатно имунитетни прашања на која ќе расправаат дали ќе му биде одземен имунитетот на пратеникот Љупчо Димовски.

Игор Стефановски

Back To Top