skip to Main Content

За Курти случајот „Диво Насеље“ бил монтиран – ќе бара нова истрага

За Курти случајот „Диво Насеље“ бил монтиран – ќе бара нова истрага
  • 14.10.2019

Лидерот на „Самоопределување“ Албин Курти, кој победи на изминатите избори во Косово, во интервју за ТВ Шења најавува дека ќе побара од македонската влада на Зоран Заев нова истрага случајот „Диво Насеље“, бидејќи, според него, досегашниот процес е неверодостоен, сомнителен и монтиран.

-Потребна е нова истрага и објавување на сите досегашни докази, кои досега се држени во тајност – вели Курти, додавајќи дека по добивањето на премиерскиот мандат ќе ги истражи сите органи и институции во Косово кои, како што вели, може да поседуваат какви докази за овој случај.

Back To Top