skip to Main Content

Заев: Ќе ја замрзнам платата на администрацијата ако не си ја работи работата

Заев: Ќе ја замрзнам платата на администрацијата ако не си ја работи работата
  • 14.04.2018

Ќе ја замрзнам платата на администрацијата ако не си ја работи својата работа, најави премиерот Зоран Заев на отворен брифинг со новинарите. Рече дека тоа е негов став, но сепак за тоа одлучува Владата. Рече дека гледајќи ги состојбите во образованието и во здравството прифатил дека таму треба да има покачување на платите, како и во одбраната, но не и во другите сектори.

Back To Top