skip to Main Content

Заев: Северна Македонија е пример кој што може да се примени и во други земји

Заев: Северна Македонија е пример кој што може да се примени и во други земји
  • 03.04.2019

„Балканот е интересен за цела Европа. Сакам еден нов променет Балкан со европски манири. Јас верувам дека во јуни може да добиеме датум за преговори. Имаме право да веруваме дека ќе поминат изборите за европскиот парламент и Македонија ќе го добие долго посакуваниот датум.

-Ние сме земја кандидат 14 години, сето тоа што блеска околу Северна Македонија е пример кој што може да се примени и во други земји, изјави во „Печат на неелата“, премиерот Зоран Заев.

Back To Top