skip to Main Content

Заев: Ако се сретнам со Макрон ќе му ги изнесам аргументите зошто треба да добиеме датум

Заев: Ако се сретнам со Макрон ќе му ги изнесам аргументите зошто треба да добиеме датум
  • 22.10.2019

Прашан дали верува дека ќе успее да се сретне со Макрон наскоро, премиерот Заев рече дека тој и посакува и верува многу скоро дека ке се сретне со францускиот председател. Заега вели Заев средбата не е уште закажана верувам ако биде остварлива ке се слушнеме телефонски со Макрон за да го официјализираме состанокот и датумот.

„Јас посакувам средба,сакам да му ги изнесам сите аргументи зошто требе да и биде отворена вратата за ЕУ на нашата земја истакна Заев и додаде дека ние сме европска земјав во Европа сме не сме ни во Азија ни во САД, припаѓаме на континентот и имаме право да бидеме во ЕУ“ рече Заев.

Back To Top