skip to Main Content

„Еко – патрола“ ќе го чисти Градскиот парк

„Еко – патрола“ ќе го чисти Градскиот парк
  • 22.04.2018

Еколошката младинска организација „Гоу Грин“ и Меѓународниот балкански универзитет денеска во Градскиот парк ја организираат акцијата „Еко – патрола“ по повод Денот на планетата Земја.

Целта на акцијата е студентите од Меѓународниот балкански универзитет заедно со членовите на еколошката организија „Гоу Грин” да ги соберат отпадоците коишто се неправилно фрлени во Градскиот парк.

„Еко патролата” ќе има за цел и да ги едуцира и опомени граѓаните кои несовесно ги фрлаат отпадоците низ Градскиот парк и да ги мотивира да се приклучат кон акцијата.

Вкупно 60 млади луѓе ќе учествуваат во денешната акција.

Акцијата е дел од глобалната мрежа за Денот на планетата Земја која што се одржува на 22 април насекаде во светот под мотото „Да ставиме крај на отпадот од пластика”.

Back To Top