skip to Main Content

Душко Христов од Банка за храна гостин во „Студио 1“ – како да ги нахраниме гладните

Душко Христов од Банка за храна гостин во „Студио 1“ – како да ги нахраниме гладните
  • 24.04.2018

Огромен дел од населението во Македонија – близу половина милион луѓе – живејат под линијата на сиромаштијата, вели Душко Христов, претседател на здружението Банка за храна.

Во разговор со водителот на Студио 1 Влатко Чаловски, Христов објаснува какви мерки треба да се преземат за вишокот храна да не заврши во ѓубре, туку во рацете на гладните.

Погледнете го видеото:

Back To Top