skip to Main Content

ДУИ: Дијаспората може да се регистрира и електронски

ДУИ: Дијаспората може да се регистрира и електронски
  • 19.08.2018

Демократската унија за интеграција апелира до дијаспората од нашата земја да го искористи правото на глас, регистрирајќи се да стане дел на изградбата на заедничкиот сон за целосно интегрирана Македонија во НАТО и Европската унија.

Имајќи предвид дека голем број печалбари деновиве се наоѓаат во земјата, би сакале да ве известиме дека правото на регистрација може да го реализираат и електронски на веб-страницата на Државната изборна комисија до 23 август: https://dijaspora.sec.mk.

Исто така, ги покануваме сите оние кои нема да се пријават да гласаат во дијаспора, да дојдат и да го остварат своето право на глас во Македонија на 30-ти септември.

Back To Top