skip to Main Content

Димитров се сретна со резидентниот координатор на ОН, Росана Дудзиак

Димитров се сретна со резидентниот координатор на ОН, Росана Дудзиак
  • 10.05.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со новоименуваниот резидентен координатор на ОН во Република Северна Македонија, Росана Дудзиак.

Изразувајќи задоволство и благодарност за ангажманот на Канцеларијата на резидентниот координатор на ОН, министерот Димитров, информираат од МНР, како особено важна ја апострофираше соработката во областа на продуктивното вработување, намалувањето на невработеноста и сиромаштијата, инклузијата на социјално ранливи групи, родовата еднаквост, јакнењето на институциите, животната средина и климатските промени.

Тема на разговор беа и унапредувањето на целокупната соработка со канцеларијата на Резидентниот координатор на ОН во Скопје, како и имплементацијата на постоечките проекти во Република Северна Македонија.

Back To Top