skip to Main Content

(Видео) ДИК: До 13 часот гласале 345.364 гласачи или 19,89%

(Видео) ДИК: До 13 часот гласале 345.364 гласачи или 19,89%
  • 21.04.2019

На сите гласачки места од 7 часот гласањето тече непрекинато и без проблеми. Само во едно гласачко место во Студеничани не се гласа, информираат од ДИК.

Излезноста до 13 часот на првиот круг претседателски избори е нешто помалку 20 %, поточно 19,89% соопшти портпаролката на ДИК Љупка Гугуческа на прес-конференција.

Од вкупниот број на избирачи 1.808.131, своето право на глас до 13 часот го оствариле 345.364 гласачи.

Следната прес-конференција на ДИК е закажана за 15:30 часот, кога ќе се кажуваат податоците за излезност до 15 часот.

Back To Top