skip to Main Content

(Видео)Груевски со очила во судница во Будимпешта, се одлучува за негова екстрадиција – има ли храброст од Унгарија да погледне кон Македонија

(Видео)Груевски со очила во судница во Будимпешта, се одлучува за негова екстрадиција – има ли храброст од Унгарија да погледне кон Македонија
  • 27.06.2019

Унгарскиот суд најверојатно денеска ќе ја соопшти одлуката дали ќе дозволи екстрадиција на осудениот екс премиер, Никола Груевски, кој се наоѓа во бегство во Будимпешта.

Како што информираат унгарските медиуми, тој денеска пристигна во судот и го следеше судењето со безбол капче и очила за сонце. Забележливо беше дека пред себе носи палто, поради што се претпоставува дека рацете му се во лисици. Тој одбил да даде изјава за новинарите.

Унгарските медиуми прашуваат во какво својство биле мажите во цивили кој стоеле до него во судницата.

Инаку, на почетокот од судењето неговите адвокати побарале да се исклучи јавноста од сослушувањето поради сензитивни информации, кои наводно би се соопштиле. Обвинителите не се противеле на тоа и судот донел одлука рочиштето да биде затворено за јавност.

Back To Top