skip to Main Content

Груевски не се појави на Комисијата за уставни измени

Груевски не се појави на Комисијата за уставни измени
  • 10.11.2018

Поранешниот премиер Никола Груевски не се појави на Комисијата за уставни измени на која што денеска се раправа за третиот нацрт-амандман во втората фаза од процесот за уставните измени.

По три обиди на судскиот курир да му ја достави одлуката за издржување затвор, веројатно доби слободен викенд, бидејќи до утрово не се пријави ниту во затворот во Шуто Оризари.

Ако не се појави во Шутка, каде што треба да ја отслужува затворската казна во времетраење од две години за предметот „Тенк“ поврзан со набавката на луксузниот мерцедес од 600 илјади евра, поканата ќе му биде врачена во понеделник во судот, каде што треба да дојде на рочиште. Доколку не се случи ни тоа, може да биде баран со потерница и спроведен со полиција.

Претходно Груевски побара одложување на затворската казна, а како причина неофицијално ги навел пратеничките обврски на седниците за уставните измени.  Кривичниот совет вчера ја потврди одлуката на судијата за извршување на затворската казна.

Back To Top