skip to Main Content

Груевски имал помош од унгарски разузнавачи?

Груевски имал помош од унгарски разузнавачи?
  • 24.11.2018

Унгарските разузнавачки служби му помогнале на експремиерот Никола Груевски да избега, објави унгарскиот весник Политико Европа.

Унгарските власти досега признаа дека унгарски диломати го спровеле Груевски до Будимпешта откако побарал азил во унгарската амбасада во Тирана, но негираат вмешаност во неговото бегство од Македонија до Албанија.

Back To Top