skip to Main Content

Груби не се чуствува навреден околу „лупањето глупости“: Заев зборува за мене, но и за себе

Груби не се чуствува навреден околу „лупањето глупости“: Заев зборува за мене, но и за себе
  • 08.10.2019

„Заев зборува за мене, но и за себе, одговори пратеникот Артан Груби на забелешката на премиерот Зоран Заев дека политичарите понекогаш лупаат глупости.

– Очигледно изјавата на премиерот се однесува на него, затоа што зборува за себе. Сметам дека тоа е момент на саморефлексија и на зачестена самокритика којашто често е проследена со извинување. Лично сметам дека тоа е доблесна особина на саморефлексија и самокритика – вели Груби.

Оваа реакција на Груби доаѓа по изјавата на премиерот Зоран Заев запрашан од новинарите кое е неговото мислење, односно дали со законот за јазици невистина го обезбедува мирот во државата, Заев за кажаното од страна на Груби рече дека политичарите понекогаш знаат и да лупаат глупости.

Back To Top