skip to Main Content

Гостин во „Студио 1“ е маратонката Пола Редклиф која го држи светскиот рекорд од 2002

Гостин во „Студио 1“ е маратонката Пола Редклиф која го држи светскиот рекорд од 2002
  • 07.05.2018

Пола Редклиф е маратонка што постави светски рекорд во 2002 што никој не успеал да го победи до сега. Вели дека нејзиниот успех се должи на добрата подготовка, но и на добри временски услови, план и среќа. Минатата година друг маратонец дошол најблиску до тоа да го собори нејзиниот рекорд и дека очекува тоа да се случи кога-тогаш.

-На почетокот не мислев дека мојот рекорд ќе трае толку долго, но сега се надевам дека ќе потрае уште неколку години, вели Редклиф.

Back To Top