skip to Main Content

ВМРО-ДПМНЕ ја осети „центрифугата“ на лажните вести: Вмровки се поклонуваат пред шахти со сонцето од Кутлеш

ВМРО-ДПМНЕ ја осети „центрифугата“ на лажните вести: Вмровки се поклонуваат пред шахти со сонцето од Кутлеш
  • 09.09.2019

Фотографијата од членки на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ, која деновиве се шири на социјалните мрежи, а на која наводно е прикажано како „вмровки се поклонуваат пред шахти со Сонцето од Кутлеш“, односно шахти кои сѐ уште не се избрусени, е класична лажна вест, пишува „Експрес.мк“.

Реалноста е поинаква. Да, се работи за жени припаднички на ВМРО-ДПМНЕ, но се поклонуваат пред споменикот на Методија Андонов Ченто во центарот на Скопје.

 

Back To Top