skip to Main Content

(Видео) Централен дневник на 1ТВ: Бенефити на Македонија со членството во НАТО

(Видео) Централен дневник на 1ТВ: Бенефити на Македонија со членството во НАТО
  • 07.12.2018

Во Централниот дневник на 1ТВ гостин беше истражувачот од безбедносниот сектор Тимурленк Чековиќ, кој ги истакна безбедносните ефекти од влезот на Македонија во НАТО.

„НАТО е еден од светските сојузи и сите тие нудат бенефит, но ние сме на европски терен и тука НАТО е таа сила која ги управувва тие процеси. На таа база направивме анализа. Алтернатива нема, неутралноста не е прифатлива“, рече Чековиќ.

Во вториот дел гости беа Филип Поповски и Ина Крстевска, студенти од Машински факултет, кои говореа за велосипедот за прочистување воздух, кој има т.н филтри, кои се поставени на тркалата и при самото движење на велосипедот, прочистуваат воздух односно 9 метри кубни во секој километар. Ова е почеток на претставување на проектот на локалните власти, со цел тие да набават повеќе вакви велосипеди. Еден велосипед би чинел околу 1. 200 евра, а бенефитот е голем.

Целото видео од гостувањата, погледнете го во продолжение:

Back To Top