skip to Main Content

(ВИДЕО) Фрчкоска за „360 степени“: Снимките не може да бидат докази во „Рекет“, прибавени се на незаконит начин

(ВИДЕО) Фрчкоска за „360 степени“: Снимките не може да бидат докази во „Рекет“, прибавени се на незаконит начин
  • 21.09.2019

Ирена Данаилова-Фрчкоска, aдвокатка на Катица Јанева, во интервју за „360 Степени“ прашана за снимките во кои се слуша како поранешната Специјална обвинителка директно комуницира со осомничено лице во предмет за којшто СЈО води истрага, таа рече дека тие разговори ги толкуваат во насока на изјавата на Јанева, односно дека се работело за евентуална соработка како сведок во друга постапка.

Данаилова-Фрчкоска вели дека ќе треба да се види дали снимките воопшто ќе може да бидат искористени како докази во кривичната постапка.

Back To Top