skip to Main Content

Бујар Османи во „Уреднички брифинг“ со Ацо Кабранов

Бујар Османи во „Уреднички брифинг“ со Ацо Кабранов
  • 18.04.2018

Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи е гостин во актуелното издание на „Уреднички брифинг“ со Ацо Кабранов.

Колку безусловната препорака за Македонија во извештајот на Европската комисија ги доближува евроинтеграциите на земјава како реална можност?

Османи вели дека оваа реформска влада со нејзината култура на европско владеење оставила голем впечаток во Брисел.

Како ќе течат реформите во правосудството и останатите области? Како ќе се решава прашањето за името и колку се стабилни меѓуетничките односи во Македонија?

Погледнете го видеото:

Back To Top