Премиерот Зоран Заев цел ден се консултира со своите најблиски пријатели дали да си замине од владата по неуспехот во Брисел да добиеме старт на преговорите за членство во Европската унија.

Во кабинетот на „Илинденска“, се менуваат соработниците на Заев, а меѓу последните пристигнал и лидерот на ДУИ, Али Ахмети, кој му дал поддршка да остане на челното место во владата, објави „Независен“.

Исто така Ахмети порачал дека единствената одговорност е во Европската Унија и дека во владата нема никаква одговорност.