skip to Main Content

Арсовски за DW: Лошто дете Хуго

Арсовски за DW: Лошто дете Хуго
  • 11.09.2019

Преговорите за законот со кој ќе се регулираше судбината на СЈО, еве монументално се насукаа.  И покрај фактот што за голем дел од критичката јавност општата ситуација е апатична и „мириса на пораз” во смисла на испорака на правда и правна држава, сепак, мислам дека од политичка гледна точка, на ова прашање Мицкоски не може никако да излезе како победник.

-На некои други прашања опозицијата во моментов сериозно добива рејтинг, власта има предизвици кои ја опколуваат од сите страни, но мислам дека на ова прашање сепак Заев дава впечаток на подобро стратешки позициониран.  Оттаму сметам дека Мицкоски влегува во однапред загубена битка, барем што се однесува на прашањето на овој законски проект.

Целиот текст за DW можете да го прочитате тука

Фото: Архива

Back To Top