skip to Main Content

Апел до жителите од Поткожувјето да се воздржат од неитни патувања поради можни навеви од снег 

Апел до жителите од Поткожувјето да се воздржат од неитни патувања поради можни навеви од снег 
  • 02.01.2019

Апел до жителите од Поткожувјето да се воздржат од неитни патувања поради можни навеви од снег, упатија денеска од кабинетот на кавадаречкиот градоначалник, Митко Јанчев.

Препораката важи за наредните неколку денови.

-Исто така се апелира на старите и изнемоштени лица како и децата, наредните неколку дена да ги поминат во градот. Зимската служба на Општина Кавадарци непрекинато ќе ја следи состојбата и благовремено ќе реагира и интервенира согласно категоризацијата на улиците и локалните патишта. Доколку е потребна интервенција или помош при движење на тешко пристапни патишта поради невремето, може да се јавите на телефонскиот број 071/ 219 494 или на 192, додаваат од кабинетот на градоначалникот.

Back To Top