skip to Main Content

Апелација преиначи девет условни во затворски казни за насилството на 27 април

Апелација преиначи девет условни во затворски казни за насилството на 27 април
  • 02.07.2018

Апелацискиот суд Скопје ги преиначи условните казни за девет лица за учество во толпа за време на насилство во Собранието на 27 април минатата година, во казна ефективен затвор.

Деветмината обвинети лани во мај признаа дека учествувале во толпа која сторила насилство, а Кривичниот суд на сите им пресуди условни казни.

Апелацискиот суд по жалбите на Обвинителството, условните ги преиначи во ефективни затворски казни за сите девет лица.

Од Судот информираат дека највисока казна доби  Димче Ристовски – Жабата и изнесува една година и шест месеци, седуммина добија казни во траење од една година, а едно лице е осудено на осум месеци затвор.

Апелацискиот суд решенијата со изменетата одлука за ефективен затвор денеска ќе ги препрати до Кривичниот суд.

Back To Top