skip to Main Content

(Фото) Домот на Клод Моне во Живерни

(Фото) Домот на Клод Моне во Живерни
  • 15.06.2019

Познатиот сликар Клод Моне се преселил во Живерни на 29 април 1883 година. Во неговата куќа бил опкружен со бујно зеленило кое инспирирало некои од неговите најпознати слики.

Моне се вљубил во лилјаните кои се појавувале кај езерата, нудејќи му убава, оригинална глетка. Со прекраната природа околу него, Клод Моне се грижел за градината сѐ до неговата смрт во декември 1926 година.

Back To Top