skip to Main Content

Турски театар премиерно со изведба на претставата за деца „Јунаци од бајките и Црвенкапа“

Турски театар премиерно со изведба на претставата за деца „Јунаци од бајките и Црвенкапа“
  • 17.03.2019

НУ Турски Театар – Скопје премиерно ќе ја изведе претставата за деца „Јунаци од бајките и Црвенкапа“, која од уметнички, технички и организациски аспект е реализарана од актерите на овој театар.

Со оваа претстава, НУ Турски Театар – Скопје  ја започнува програмата за 2019 година, со што продолжува со својата квалитетна и продуктивна работа.

Министерството за култура за НУ Турски Театар – Скопје за 2019 година од буџетот одвои средства за проекти во режија на Васил Христов, Билге Емин и Џабир Доко.

Од раководството на Театарот информираат дека додека ја реализираат програмата за 2019 година, паралелно се подготвуваат и за одбележување на 70-годишнината на НУ Турски Театар – Скопје во наредната 2020 година.

Претставата ќе биде изведена на сцената во Театар Комедија.

Back To Top