skip to Main Content
ТОП ВЕСТИ
Груевски останува во Будимпешта
Шекеринска во Брисел: Билатерални средби со министри за одбрана на НАТО земји
Ексклузивно интервју со Бојан Јовановски – петок 21:00 во Отворено Студио 1
Презентација на втор мониторинг извештај за работата на Државното правобранителство- „Заедно во борба против корупција“
ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА ВО ЖИВО: WWW.LIVE.1TV.MK
ПРОСЛЕДЕТЕ ГИ СИТЕ ВИДЕО СОДРЖИНИ НА YouTube КАНАЛОТ НА 1ТВ
НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЈА 1ТВ СИТЕ ГЛЕДАЧИ МОЖАТ ДА ЈА СЛЕДАТ НА КАБЕЛСКИТЕ ОПЕРАТОРИ: MAXTV; VIP; TELEKABEL; NEOTEL; ONE.VIP; TOTAL TV

Промоција на книгата „Безбедносни системи – компаративна анализа“

Промоција на книгата „Безбедносни системи – компаративна анализа“
  • 22.11.2018

Во објектот на Македонска филхармонија денеска ќе биде промовирана книгата „Безбедносни системи-компаративна анализа“ од проф.д-р Оливер Бакрески.

Промотори на книгата ќе бидат проф.д-р Неџад Корајлиќ, декан на Факултетот за криминалистика, криминологија и безбедносни студии од Сараево, проф.д-р Зоран Кековиќ, раководител на Катедрата за безбедност при Факултетот за безбедност од Белград и проф.д-р Јасмин Ахиќ од Факултетот за криминалистика, криминологија и безбедносни студии од Сараево.

-Градењето ефикасен безбедносен систем е се уште голем предизвик за Република Македонија. Се смета дека ова прашање е едно од најтешките зашто се поврзува со ефикасното функционирање на безбедносниот систем, но ова не значи дека постоењето безбедносен систем сам по себе ќе ја обезбеди потребната функционалност. Оттука, целокупната проблематика во книгата „Безбедносни системи“ се обработува на мошне специфичен начин, а преку истражувачките пластови се откриваат меѓусебните односи и влијанија, стои во најавата за промоцијата.

Како што се додава, содржините на оваа книга, нејзините прашања и проблеми се од видот на оние кои ги третираме како постојано отворени и за кои се бараат нови одговори. – Анализата на овој комплетен зафат оди на нивото на највлијателните теории и современите истражувачки потфати. Во неа се собрани и систематизирани теориски осмислени идеи и истражувачки искуства, а книгата се оценува дека има големо едукативно значење, велат промоторите.

Back To Top