skip to Main Content

Промоција на графичкиот роман Легендите на Тур де Франс од Јан Клејне

Промоција на графичкиот роман Легендите на Тур де Франс од Јан Клејне
  • 30.09.2019

Јан Клејне (1977) е еден од истакнатите холандски стрип автори од поновата генерација. Легендите на Тур де Франс е неговиот прв графички роман со кој постигна голем успех.

Покрај оригиналната холандска верзија преведен е и на англиски, француски, германски, шпански, кинески(мандарински), дански јазик и објавен во 15-тина земји.

Back To Top