skip to Main Content
ТОП ВЕСТИ
Атина бара исполнување на сите обврски од Договорот од Преспа
Пратеници бараат изборен модел со една изборна единица
Тимот на СЈО разрешен, предметите во рацете на Јовески
ВМРО-ДПМНЕ бара смена на Русковска – на шефовското место да седи професор

Завршна презентација од проектот „Млади Европејци – Млада Европа на Балканот“

Завршна презентација од проектот „Млади Европејци – Млада Европа на Балканот“
  • 19.12.2018

Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕФТА денеска организира завршна презентација од проектот „Млади Европејци – Млада Европа на Балканот“, поддржан од Министерството за култура.

Проектот е предвиден  како составен дел од поширока годишна програма на Културниот центар „Млада Европа на Балканот“ на Универзитетот за аудиовизуелни уметности во соработка со ЈП Македонски железници – Инфраструктура.

Настанот ќе опфати сценска презентација на книгата „Европа наш заеднички дом“ од Жан Моне, во издание на  ЕФТА, проекција на краткиот филм „Европа мојот идентитет“ – резултат од тригодишниот проект изработен од студенти од Македонија, Франција и Германија, како и изложба на фотографии од студенти, насловена  „Европа овде, Европа таму“.

Back To Top