skip to Main Content

( Видео) Изложба „100 години Требениште“

( Видео) Изложба „100 години Требениште“
  • 14.03.2019

Вечерва во археолошкиот музеј беше отворена изложбата „100 години Требениште“. Изложбата ќе трае до крајот на август со повеќе од 400 артефакти меѓу кои златни маски од 6 век п.н.е. На оваа тема линковско вклучување имаше новинарот Христијан Баневски.

-Оваа изложба е по повод сто годишнината од истражувањата на Требениште, за таа намена беа донесени златни маски кои датираат од 6 век п.н.е. заедно со уште 400 други експонати од злато, килибар бронза и стакло. Оваа изложба ќе продолжи и во Софија, интерес има и за Белград, а потоа низ цела Европа, Париз, Берлин и Виена, извести Баневски.

Back To Top