skip to Main Content

Велосипедско дефиле во Скопје

Велосипедско дефиле во Скопје
  • 21.09.2018

Во рамките на Европската недела на мобилност 2018 година, денеска во Скопје ќе се одржи велосипедско дефиле.

Велосипедистите ќе тргнат од Порта „Македонија“ и ќе возат до Школка во Градскиот парк, каде ќе следи забавна програма, а повеќе среќни добитници преку лотарија ќе добијат велосипеди, како симбол на користење на алтернативни превозни средства.

На велосипедското дефиле ќе се приклучи и министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Настанот е организиран од страна на Град Скопје, се поддршка на Канцеларијата на Европската делегација, Министерството за животна средина и просторно планирање и „Прв до врв“.

Back To Top