skip to Main Content

Базар на ракотворци пред Св. Трифун и Денот на вљубените

Базар на ракотворци пред Св. Трифун и Денот на вљубените
  • 08.02.2019

Во пресрет на Денот на вљубените и празникот Св. Трифун, креативците од Институтот за развој на креативниот и иновативниот потенцијал кај младите и возрасните Creative Macedonia организираат базар за вљубениците во рачната изработка.

20-ина занаетчии и ракотворци ќе ги изложат своите производи и нивната приказна, мотивација и инспирација за уникатите кои тие ги создаваат.

Базарот ќе биде и од хуманитарен карактер, со можност за донации за цели за кои информации ќе дадат дел од учесниците.

Love Made Bazaar ќе се одржи на 9 и 10 февруари во просториите на Creative Macedonia, од 12 до 18 часот, а целта е зачувување на традиционалното занаетчиство и приближување на ракотворците до граѓаните.

Back To Top