skip to Main Content
ТОП ВЕСТИ
Тренд на дезинформации со цел наведување на публиката кон погрешни заклучоци
Грчкиот остров Парос во обид да биде првиот остров без пластика
Кои пет градови се преполни со туристи?
Пронајдена порака во шише стара 50 години
ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА ВО ЖИВО: WWW.LIVE.1TV.MK
ПРОСЛЕДЕТЕ ГИ СИТЕ ВИДЕО СОДРЖИНИ НА YouTube КАНАЛОТ НА 1ТВ
НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЈА 1ТВ СИТЕ ГЛЕДАЧИ МОЖАТ ДА ЈА СЛЕДАТ НА КАБЕЛСКИТЕ ОПЕРАТОРИ: MAXTV; VIP; TELEKABEL; NEOTEL; ONE.VIP; TOTAL TV

Францускиот телефонски оператор ФРЕЕ ја стави Македонија во европскиот пакет на роаминг

Францускиот телефонски оператор ФРЕЕ ја стави Македонија во европскиот пакет на роаминг
  • 12.02.2019

Францускиот телефонски оператор ФРЕЕ за своите корисници на интернет преку мобилен телефон ја стави Македонија во европскиот пакет на роаминг.

Покрај Македонија на листата се наоѓаат уште осум соседни земји од Источна Европа / Источна Азија во својот роаминг пакет (25GB / месечно за интернет податоци) Србија, Црна Гора, Белорусија, Ерменија, Грузија, Казахстан, Пакистан и Узбекистан.

ФРЕЕ со тоа продолжува да ја збогатува меѓународната компонента на своите мобилни понуди, по додавањето на Тунис, Аргентина, Шри Ланка и Бангладеш. Сега е можно да се користи Интернет со  3G пакетот (19,99 евра месечно, или 15,99 евра за претплатниците на домашен интерент) во уште девет земји, без дополнителни трошоци: Србија, Црна Гора, Белорусија, Македонија, Ерменија, Грузија, Казахстан, Пакистан и Узбекистан.

Ова е првиот француски оператор што одлучи да ги вклучи овие дестинации во еден мобилен пакет за широката публика за помалку од 20 евра месечно.

Сепак телефонските повиците, SMS и MMS пораките не се вклучени, само податоците се нудат без дополнителни трошоци, благодарение на меѓународниот пакет од 25 GB / месечно.

Кај другите француски оператори користењето на интернет податоците во Македонија изнесуваат 13 евра за еден Мо.

Back To Top