skip to Main Content

Сугарески: До крајот на месецов тендер за нискобуџетски авиокомпании

Сугарески: До крајот на месецов тендер за нискобуџетски авиокомпании
  • 19.06.2018

До крајот на месецов се очекува да биде распишан тендерот за субвенционирање на нискобуџетните авиокомпании.

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска изјави дека субвенционирањето продолжува и оти заложбата е што повеќе летови да бидат насочени кон Охридскиот аеродром.

– Ќе може да се пријават сите компании кои се заинтересирани што значи дека продолжуваме со субвенцирање на нискобуџетските компании со насочување кон Охридскиот аеродром, истакна Сугарески.

Тој не сакаше да открие повеќе детали околу критериумите во тендерот, но се очекува да бидат направени подобрувања на моделот за субвенционирање.

Овој месец истекува договорот за субвенционирање потпишан со нискобуџетската авиокомпанија „Визер“.

Back To Top