skip to Main Content

СДСМ: Со успешните економски политики невработеноста е намалена под 20 отсто

СДСМ: Со успешните економски политики невработеноста е намалена под 20 отсто
  • 10.03.2019

„За повеќе пари кај граѓаните и подобар стандард: Невработеноста намалена под 20 отсто, платите растат, отворени нови 26.600 работни места

Со успешните економски политики на Владата невработеноста е намалена под 20 проценти.

Во последниот квартал од минатата година забележан е пад на невработеноста на 19.4 отсто што е најниско ниво до сега. Во исто време податоците покажаа раст на економијата, БДП е зголемен за 3.7 отсто.

Сите клучни економски параметри покажуваат раст и позитивни тенденции.

Расте бројот на странски инвестиции, отворени се 26 600 нови работни места, растат платите, се намалуваат трошоците, намалени се казните, се повеќе пари завршуваат кај граѓаните.

Позитивните економски резултати се показател на посветеноста на Владата предводена од СДСМ да обезбеди поквалитетен живот и повисок животен стандард“, стои во соопштението од Центарот за комуникации на Социјалдемократски сојуз на Македонија.

Back To Top