skip to Main Content

САД: Најниска стапка на невработеност од 1969 година

САД: Најниска стапка на невработеност од 1969 година
  • 04.05.2019

Стапката на невработеност во САД во април падна на најниско ниво во изминатите 49 години, покажуваат податоците на американското Министерство за труд.

Стапката на невработеност падна од 3,8 на 3,3, што според официјалните податоци е најниско ниво уште од декември 1969 година, јави Би-Би-Си.

Податоците за платите покажуваат дека просечните примања се зголемувале со годишна стапка од 3,2 отсто.

Back To Top