skip to Main Content

Почнува со работа фабриката „Баумер“

Почнува со работа фабриката „Баумер“
  • 31.10.2019

Швајцарската компанија „Баумер“ денеска во Технолошко-индустриската развојна зона Скопје 1  ја отвора својата фабрика.

Договорот со оваа странска компанија беше потпишан во декември лани. Тогаш беше најавено дека инвестицијата ќе се реализира во три фази и оти компанијата ќе вложи девет милиони евра и ќе се отворат околу 300 работни места.

„Баумер“ е семејна меѓународна компанија која произведува напредна сензорска технологија, индуктивни и процесни сензори, кабли и други полуфабриканти од областа на електрониката. Има 38 подружници во 19 држави и вкупно 2.700 вработени.

Back To Top