skip to Main Content

Македонско – словенечки бизнис форум

Македонско – словенечки бизнис форум
  • 04.04.2018

Во Стопанската комора на Македонија денеска ќе се одржи бизнис форум на кој директни средби ќе имаат македонски и словенечки компании од  ИТ-секторот, прехранбената индустрија, телекомуникациите, отпадните води, енергетиката, осигурувањето, фармацијата, обновливите извори на енергија, електроиндустријата,…

Форумот е организиран во рамки на посетата на премиерот на Словенија Миро Церар, а обраќање, покрај него, ќе има, како што се најавува, и претседателот на македонската Влада Зоран Заев како и министерот за економија Крешник Бектеши.

Целта е унапредување и интензивирање на економската соработка меѓу двете земји.

Back To Top