skip to Main Content

Кои се германските градови со најскапи станови

Кои се германските градови со најскапи станови
  • 28.09.2019

Берлин, Хамбург, Минхен, Келн, Франкфурт, Штутгарт и Дизелдорф се градови со најскапи станови во Германија.

Сепак, Берлин е лидер. Пред осум години, просечната цена за метар квадратен на двособен стан изнесуваше 1.400 евра, а во 2018 година бил дури 4.000 евра.

Новиот тренд се одразува и во руралните подрачја, каде цените на квадратите во последните години пораснаа за 4,2 проценти.

извор:фактор.мк

Back To Top